Her kommer Dein med Bollene sine

 

En tegning av min far det året familebedriften flyttet fra Grimstad til Østerøya ved Sandefjord. Det var sommeren 1945, kort tid etter 2.verdenskrigs slutt. «Dein og bollene» var et Familen Deinboll-sitat; en gang for lenge, lenge siden var det en av forfedrene Deinboll som sa det og som det ble sagt om.

Siden ble det et mange, mange sitater av det som ble fortalt og vridd og vendt på, sist ble det tegnet av Tore Eckhoff Deinboll. Jeg var eldst av døtrene hans og likte sitatet, men min lillesøster ble såret av å bli kalt en bolle. Men navnet Deinboll følger med oss enten vi vil eller ikke; det er bare en og samme slekt som har dette merkverdige navnet i Norge.

Når vi en gang imellom treffes, er vi forbløffende like; om det skyldes sterke gener eller sterk kulturpåvikning, er ikke godt å si, men vi har jo en slekts-og familehistorie som er verdt en fortelling. «Den første Deinboll» kom til Norge 1810. Da var han huslærer.

Dette er en historie for seg som jeg skal fortelle en annen dag.

Hilsen torbjørg deinboll

Kategori: Ikke kategorisert
Du kan følge med på innlegging av kommentarer via RSS 2.0 nyhetsfeed. Du kan legge inn en kommentar eller en tilbakesporing fra ditt eget nettsted.
Legg inn en kommentar

XHTML: Du kan bruke disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>